Лучано: Времената на застрахователите се връщат

Притежавам прекалено много заведения и в страната, и в София. И никога не съм имал СИК и ВИС на вратата си.

Това заяви бившият министър на спорта и настоящ бизнесмен Васил Иванов-Лучано, след като преди седмица неизвестни подпалиха с коктейл „Молотов“ и изгориха до основи ресторанта му „Ривърсайд“ в Драгалевци.

„Тук не става въпрос за материалните щети, а за моралната гледна точка. 40 човека – толкова е персоналът, плакаха за това заведение. Явно времената на застрахователите се връщат”, заяви Лучано, цитиран от bTV.

Сигналът за пожара бил получен около 3,28 ч. миналия понеделник. На място били изпратени 3 противопожарни коли, но огънят вече бил обхванал почти цялата площ на ресторанта. Огнеборците гасили до 6 ч. вътрешния салон от 200 кв. м. „Не дължа пари, не знам кой може да го е направил“, коментира ексминистърът, цитиран от Plovdivmedia.com. Тогава е потушен пожарът. Около два часа продължило разчистването на отломките. Огънят е унищожил голяма част от оборудването на ресторанта, овъглен е целият салон за гости с маси, столове и други мебели.

„Посоката е само една – мога да стана само продавач на дървени въглища, толкова са щетите, защото всичко вътре беше от дърво. Спя по три часа на денонощие, сега спя по един и мисля кой може да го е направил“, каза още бизнесменът. Това може да се случи на всеки, предупреди той и добави, че трябва да има морал.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *