Любен Корнезов: Прокуратурата се превръща в патерица на МВР

 
 
 

 

 

„Препоръчвам на вътрешния министър и на министър-председателя кратък курс по наказателно право да изкарат, за да разберат що е то право. Правото е изкуство, то не е за всеки.“ Това каза в предаването „Неделя 150“ Любен Корнезов, депутат от Коалиция за България.
По отношение на това, че групата около Вальо Топлото беше пусната от съда, Корнезов коментира:
„Няма престъпление, за какво да бъдат задържани. Да представят доказателства в съда и няма съдия, който тогава да прочете оправдателна присъда. Проблемът е в органите на МВР и прокуратурата, не е в съда“.
На въпрос как ще коментира слуховете за евентуален атентат срещу Бойко Борисов, Корнезов заяви:
„Това е нещо изключително опасно, дай Боже да е само на думи. Ако има такива данни дайте ги, няма съдия, който да не задържи лица, които могат да извършат такова престъпление, трябва да има доказателства, не може само с думи. Да, има оперативни данни, единият чул, другият прочел, дайте да видим къде сте ги прочели тези неща. Съдът не се занимава с въпроса за евентуален атентат срещу министър-председателя. Въпросът е Любен Корнезов: Съдът не се занимава с въпроса за евентуален атентат срещу министър-председателя. Въпросът е прокуратурата да не се превръща в патерица на МВР, накъдето всъщност отиват работите“.

 

Brkdkir

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *