Любомир Павлов оставя Общинска с 3 млн. Печалба

Шеф – надзорникът на Общинска банка Любомир Павлов ще напусне поста си. За това се споразумяха акционерите на трезора, които днес се събират на извънредно общо събрание. Заместниците на Павлов – Венцислав Николов и Петър Джорински, също ще бъдат освободени. На тяхно място Столичната община издига бившия шеф на ДСК Спас Димитров и адвоката Людмил Ангелов. Третият кандидат за Надзорния съвет е общинският съветник от „Гергьовден“ в Бургас и шеф на клона на Токуда банк в морския град Димитър Колев. Ръководството на Столичния общински съвет го избра, след като досегашният титуляр Светослав Гаврийски стана кандидат за кмет на София. За главен изпълнителен директор ще бъде предложен сегашният шеф Александър Личев.

Любомир Павлов оставя Общинска банка с 3 млн. лева чиста печалба. На акционерите ще бъде предложено по-голямата част от нея да се задели във фонд „Резервен“, а малка част да отиде за дивиденти.

До края на годината Столичната община ще продаде дела си в Общинска банка с търг, за да вземе по-висока цена, обяви неотдавна шефът на СОС Владимир Кисьов.

Валерия Стойкова

Антоанета Петева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *