Л. Павлова: Пътните проекти се изпълняват в срок с европейските програми

Всички пътни проекти, които се строят в момента, ще приключат до октомври, за да не бъдат нарушени сроковете по оперативните програми, коментира в ефира на bTV регионалният министър Лиляна Павлова. Тя беше категорична, че времето не е съобразено с провеждането на местните избори.

Работата трябва да приключи до октомври, за да може държавата да се разплати с изпълнителите и да се отчете пред Европейската комисия до края на годината. Тогава изтича времето за усвояване на европейските средства от миналия програмен период.

Един от проектите, който се очаква да бъде довършен до есента е отсечката на магистрала „Струма“ между Дупница и Благоевград. По трасето ще остане единствено най-тежкият участък – през Кресненското дефиле.

Той все още се проектира, допълни министърът, но от думите й стана ясно, че правителството се е отказало от плановете си за един дълъг тунел с дължина над 15 километра, а ще има места, през които трасето ще минава на две нива, ще има и по-къси тунели, виадукти и сложни съоръжения.

Нейните очаквания са до октомври да приключи и окончателното изграждане на магистрала „Марица“.

Лиляна Павлова посочи още, че се довършва Западната дъга на Околовръстното шосе на София, както и Северната скоростна тангента, която прави бързата връзка от столицата към Калотина.

За тунела под Шипка вече има проектна готовност.

До края на октомври трябва да приключи работата по обходите на Габрово и Монтана, а на Враца – вече е готов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *