„Марс“ оттегля някои свои десерти от пазарите в 56 страни

Производителят на шоколадови продукти „Марс“ оттегля част от произведените десерти „Марс“ и „Сникърс“ от 56 страни, съобщи Би Би Си, позовавайки се на АП.Решението е взето, след като в такива – и може би – в други десерти са открити късчета пластмаса.

Мярката засяга продукти с отбелязани срокове „най-добро до“ от19 юни 2016 до 8 януари 2017 г.
Американската компания засега не е съобщила до какви количества десерти се отнася оттеглянето, нито колко ще й струва то.

Пълен списък на засегнати продукти, отбелязва Би Би Си, може да бъде намерен на уебсайта на компанията www.mаrs.de, но този адрес изглежда не отговаряше във вторник следобед.В съобщение, разпространено от американската компания, се казва:„С това оттегляне бихме искали да предупредим потребителите, които вече са купили един от тези продукти, да не го консумират“.

Първоначално оттеглянето беше обявено за германския пазар, но по-късно следобед Роел Говърс, говорител на „Марс“ в Холандия, съобщи, че мярката се разпространява в 56 страни. Сред тях вероятно са Великобритания, Франция, Белгия, Италия и Испания.

На българския пазар има десерти „Марс“ и „Сникърс“ със срокове на годност от периода, посочен в съобщението на Би Би Си, показа репортерска проверка. Те са произведени в Полша.

Но опитите за връзка с означената върху опаковката „телефонна линия за потребителя на български език“ до късния следобед достигаха до автоматичен отговор „Вашето обаждане не можа да бъде обслужено в момента. Моля, обадете се по-късно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *