Масларова започна да се гаври с Тотю Младенов и Яне Янев

Стига с тази Стара Загора, пратете ме я в Дубай, я на Карибите, обърна се към журналистите бившият социален министър Емилия Масларова в кулоарите на парламента по повод коментарите за имотното й състояние, предаде БГНЕС.
Преди дни комисията по корупцията в парламента нареди на НАПда провери няколко сигнала срещу нея. Едно от тях е скъп ремонт на административна сграда на Министерството на труда и социалната политика в Стара Загора, който е струвал 3300 лв. на квадратен метър.
Масларова е изпратила писмо до комисията за борба с корупцията, оглавявана от Яне Янев, в което е поискала да й бъдат изпратени адресите на авторите на сигналите за нейната собственост, за да заведе дело срещу тях. В понеделник тя заведе дело и срещу журналист от столичен седмичник заради негов материал.
Бившият социален министър се възмути и каза, че комисията за борба с корупцията не може да огласява материали, които не е проверила и без да е запознала потърпевшия. Реакцията й е по повод докладите на одитната дирекция в министерството и от инспектората, които тя е получила.
Масларова изрази негодувание и срещу изнесената информация от социалния министърТотю Младенов, от която ставало ясно, че липсва крупна сума от бюджета по проект „Красива България“.
Одобрените от предишното ръководство на „Красива България“ обекти са на драстично по-голяма обща стойност за финансиране от МТСП, отколкото наличните бюджетни средства на проекта за 2009 г. Това заяви по-рано по време на парламентарния контрол социалният министър Тотю Младенов. Завареният дефицит по проекта от сегашното ръководство на министерството е бил 12.24 милиона лева, сега е намален наполовина, обяви Младенов.
„Някой манипулира министъра или го информира неправилно“, категорична беше Масларова. Според нея никога в „Красива България“ не са планирани разходи повече от предвидените. Масларова даде съвет на министерството и инспектиращите и одитиращите органи да правят разлика между меморандум и договор.
„Меморандум е намерение, а договорите винаги са на по-ниска стойност, тъй като са резултат от проведени обществени поръчки. Всички договори са в рамките на утвърдения бюджет“, увери депутатката от БСП.
Тя опроверга и голяма голяма част от констатираните нарушения по време на нейния мандат, като цитира дълга редица от цифри и обекти.
„Не искам да кажа, че съм като Георги Димитров, не съм дорасла до там“, заяви тя в отговор на въпрос дали чрез медиите ще продължава да оборва тезите и резултатите от проверките на действията по време на мандата й.
„За днес стига толкова. Ако излезе още нещо опашато и рогато, ще бъда на ваше разположение“, обърна се тя към журналистите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *