Масларова: Как да ходи министър, с налъми ли?

Бившият социален министър Емилия Масларова от кабинета „Станишев”, която преди дни бе обвинена от прокуратурата за присвояване на 11 млн. лева, пусна за първи път в дома си журналисти. Къщата на Масларова се намира на известната ул. „Секвоя” в столичния квартал „Бояна“, на която е и резиденцията на Тодор Живков, съобщи телевизия PRO.BG. На входа посреща просторен двор с градинка с розички, сакъзчета и други цветя, за който бившият социален министър споделя, че сама се грижи и много обича.

Имотът е наследствен – бил е собственост на свекъра и свекървата на Масларова още от 1946 година. Къщата построяват преди 15 години тя и съпругът й, „като всяко българско семейство“, казва самата тя и уверява, че няма нито басейн, нито сауна или фитнес, както било писано по вестниците.
„В двора има и втора постройка, която е на моя девер и на свекърва ми. Работили сме и имам колкото всяко българско трудолюбиво семейство, което работи и има прилични доходи, аз имам над 35 години стаж“, обясни Масларова.
По думите й срещу нея е започнало едно медийно внушение още от преди 2 години. Тя обаче не може да си обясни защо, тъй като е била част от едно „успешно правителство в социалната власт“. Като пример за това посочи факта, че то е единственото, като се изключи кабинетът на Димитър Попов, без вот на недоверие в нейната сфера.

Масларова ще остане в историята като министъра с брошките, които понякога бяха коментирани повече от работата й. Афектирана от това, тя подарила бижутата на столичен седмичник, който ги оценявал на цена от 3000 до 5000 лв., за да направи нещо добро с тях.
„Пише се, че съм си купила палто за 5000 лева, а то няма 200 лева, толкова е гнусно, толкова кално, че не знам колко време ще трябва да се мия от тази кал“, оплака се тя.

За външния си вид бившият министър казва: „Не е необходимо да имаш скъпи неща, за да изглеждаш добре.Повече от 20 години съм била публична личност и не мога да си представя с какво се различават моите дрехи от тези всяка една жена. Това, че се движа с позитивно настроение може би дразни. Не знам как си представяте да ходи един български министър – с налъми, дънки и тишъртка? Аз и така ходя, но в планината.Не мога да си позволя да ходя така на работа. Майка ми беше един много фин човек и ме е възпитала, че човек трябва да държи на външния си вид. Не трябват много пари, за да изглеждаш добре, но не знам как трябва да се движи един министър, за да си мълчат критикуващите го”.
Повдигнатото обвинение Масларова коментира като невероятен тормоз върху семейството, близките и приятелите й, довели до много здравословни проблеми.
„Всеки, който ме познава, знае много добре как живеем, какво харчим, какво имаме и какво работим. Амбицирана съм да изчистя името си, категорична бе тя.
Ексминистърът добави, че е невинна и не е уплашена за себе си, а за близките и детето си.
Тя каза още, че недоумява как може да й бъде наложена гаранця от 50 000 лева. „Аз не съм наркотрафикант, милионер, убиец. Аз съм публична личност. Няма да избягам и да се крия, не искам да се крия и няма защо”, заявиЕмилия Масларова, която още преди дни съобщи, че не разполага с такава сума и адвокатите й ще обжалват.
„Аз не знам как някой си ги представя тези неща, че министърът може да открадне 11 млн. лева, министърът взема политическо решение дали да се направи нещо или не на базата на възможностите на бюджета“, добави тя.

Накрая Масларова припомни думите на премиераБорисов по друг повод – „не се прави така на една жена“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *