МВР пак се издъни: Абсолютно законен бил бизнесът на фирмата от операция „Фермерите“

По повод операцията на ГДБОП в Търговище, единият от съдружниците на фирмата, която се проверява за измами с европари, съобщи, че не се притеснява от извършената акция. Стефан Христов, който заедно с другия съдружник е в Милано за участие в международно изложение за оборудване на млекопреработвателни предприятия, каза, че за всички факти, цитирани в съобщението на МВР, разполагат с документи и бизнесът им е абсолютно законен.

По думите на Христов, доказателство за това е, че фирмата е една от малкото в България сред близо 1500 участници в това изложение. Пред кореспондента ни собствениците на фирмата са съобщили, че ще коментират акцията подробно, след като се завърнат в страната.

Акцията на антимафиотите беше проведена по сигнал за организирана престъпна група, извършила измама с имущество, закупено със средства от фондове на Европейския съюз и пране на пари.
„Мизия милк“ е фирмата, която ГДБОП-Търговище разследва за измама в особено големи размери по предприсъединителната програма САПАРД. Според разследващите стойността на проекта възлиза на 5 милиона лева. Това, че се разследва тъкмо „Мизия Милк“, е потвърдил за радио Шумен от Италия собственикът на търговското дружество Ергин Терзи. Той е отхвърлил обвиненията и е казал, че има недоразумение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *