Междуградските превози в Пловдив поскъпват

С 10 процента средно ще се увеличат цените на междуградските превози от началото на юни по всички направления, заяви в предаването „Дарик кафе” собственикът на една от най-големите фирми-превозвачи Веселин Дошков. С новото увеличение цената на билета за автобуса от Пловдив до София ще се вдигне с 50 ст., а до Пазарджик с 10 ст. Така от 1 юни до столицата ще стигаме за 12,50 лв.

Много от транспортните фирми са на ръба в момента заради големите разходи за горива, което предполага ново увеличение и на цената на билета за градския транспорт, ако не се актуализират компенсациите от страна на общината и държавните субсидии, каза още Дошков. Само преди 20 дни цената на билетчето в Пловдив бе вдигната от 70 на 80 ст.

Смолянските транспортни фирми също обсъждат увеличение на цената на билетите на междуградския транспорт, съобщи за Дарик радио една то тях.
lev.bg

Въпреки високите цени на горивата и протестите на превозвачите в областния град, това увеличение се очаква да стане не по-рано от месец. Причината е невъзможността на фирмите да покриват новите цени на горивата при сегашната такса за пътуване.

От дружеството изчакват да приключат преговорите на международните превозвачи с правителството, за да изчислят с колко и от кога могат да бъдат увеличени цените на билетите в автобусите.

В Пазарджик цената на билетите за автобуси няма да се увеличава, тъй като на междуградските линии в последните шест месеца тя бе повишена четири пъти. След приемането на новата транспортна схема в Пазарджик се очаква да бъде проведен нов конкурс за превозвач. Градът запазва най-ниските цени на градския транспорт в България. Фирмата на Фидел Беев “Трансавто” доскоро возеше на цена 10 ст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *