Международен Симпозиум ще разисква икономическите и социални модели на развитие

На втория ден след откриване на Международния технически панаир в Пловдив ще се проведе Международен симпозиум на тема: „Индустриализацията като основа за нов национален икономически и социален модел“. Той се организира от Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация (ГСНВТИ) като „Четириъгълен форум”. На него са поканени за участие представители на държавни и общински институции, представители на науката, представители на бизнеса и представители на медиите.

Чуждестранните участници в симпозиума ще представят икономическите и социални модели на развитие на техните страни, като особен интерес ще представлява това, че тези държави са с различна икономическа „физиономия“, с различен стопански потенциал и природни ресурси, с коренно различни традиции на населението. За участниците в симпозиума ще бъде интересно да научат за впечатляващото развитие на китайската икономика отЮан Кехуа, икономически и търговски съветник на Посолството в София, за традициите и модернизирането на иранската индустрия, д-р Йоаким Каламарис ще се спре на основните аспекти и стратегии в гръцката икономика.

За необходимостта от нов български и социален модел, който да се развива на основата на индустриализацията на националната икономика, своята теза ще развие д-р ик. Петър Нейчев, а гостът от Австрия д-р ик. Тоде Тодев ще се спре на различните икономически и стопански модели по света.

Представителят на Българска стопанска камара ще сподели виждането на организацията за това какви са според тяхизискванията и потребностите на новия български икономически и социален модел и реиндустриализацията като основен дял в него.

Симпозиумът ще се проведе в зала Пресклуб на Международен панаир Пловдивна 29 септември, като от 13 часа е насрочена пресконференция, а от 13, 30 часа е официалното откриване на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *