Международна конференция в Германия за разработване на Дунавската стратегия на Европейския съюз

От 1 до 3 февруари т.г. в гр. Улм, Германия, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и водена от него делегация, в която са включени зам.-министър Лиляна Павлова, зам.-министър Екатерина Захариева, Белин Моллов и Валери Найденов, ще участват в международна конференция за разработване на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион.
Тази нова инициатива, координирана от Европейската комисия, обединява усилията на страните в басейна на река Дунав, за ускоряване на процесите за икономическо и социално сближаване, както и за разширяване на териториалното сътрудничество. България споделя разбирането, че партньорството между страните от поречието на р. Дунав участващи в Стратегията е ключов фактор за успешното и целенасочено постигане на приоритетите за повишаване на конкурентноспособността, развитието на иновациите, енергийната ефективност и териториалното сближаване.
Дунавската стратегия ще се изпълнява във всички дунавски региони в периода 2014-2020 година.
До момента в МРРБ са постъпили над 250 проектни предложения свързани с развитието на дунавския регион в областта на транспорта. Някои от тях ще бъдат финансирани преди 2014 година, заяви министър Плевнелиев. Министър Росен Плевнелиев е координатор на проекта за България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *