Метростроителството обърка градския транспорт

От събота се въвеждат промени в организацията на движение по бул. “Черни връх“ в София заради строителството на метростанцията при бул. “Джеймс Баучер“, съобщиха за БТА от Центъра за градска мобилност.

От 0.00 ч. на 9 януари до 24.00 ч. на 21 февруари се забранява движението на превозни средства по източното платно на бул. „Черни връх“ между ул. „Майор Томпсън“ и ул. „Люботрън“. Движението ще се осъществява двупосочно в западното платно на булеварда.

От 0.00 ч. на 22 февруари до 24.00 ч. на 28 август се забранява движението по западното платно на бул. „Черни връх“ между ул. „Златен рог“ и ул. „Елин връх“. Движението ще се извършва двупосочно в източното платно на булеварда.

От 9 януари до 28 август се въвежда временна организация на движението на градския транспорт в участъка на строителството.

Маршрутът на трамваите по линия номер 9 ще се промени. Те ще се движат от новоизграденото обръщало на кръстовището на бул. „Джеймс Байчер“ и ул. „Кораб планина“ по бул. „Дж. Баучер“ до спирката при ул. „Колкотница“ на бул. „Хр. Ботев“, след което ще продължат към Централна гара, по бул. „Кн. Мария Луиза“ и от ул. „Козлодуй“ по маршрута на трамвайни линии 3 и 18 до кв. „Орландовци“ – двупосочно.

Трамвайната линия номер 9, която е с променен маршрут, ще се обслужва от единични мотриси.

Увеличен брой автобуси ще се движат по временната линия номер 9ТМ. Увеличен ще бъде и броят на трамваите по линия номер 18.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *