МИЕТ представи родния туризъм пред бизнеса на Южна Корея

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов представи възможностите на България като целогодишна туристическа дестинация пред бизнес делегация от Южна Корея, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.
В нея бяха включени представители на най-големите туроператори от азиатската страна, в това число президентите на „Хана тур“, „Мод тур“, „Фрийдъм тур“, „Лотте Джей Ти Би“, вицепрезидентите на „Лотте тур“, „Ханджин тревъл“ и др.
Среща от подобен мащаб се провежда за първи път между двете страни.  Азиатските партньори се интересуваха от състоянието на българския туристически пазар и потенциала му за разработване на туристически пакети за пътувания на южнокорейски туристи до нашата страна.
В рамките на визитата бе организирана обиколка за гостите до Велико Търново, Арбанаси, Казанлък, Несебър, Пловдив и други атрактивни туристически региони.
Зам.-министър Маринов очерта основните насоки в българската туристическа политика и изтъкна предимствата на нашия туристически продукт в зимния и летния отдих, в морските и ски ваканции, във водещите форми на алтернативен туризъм – балнео-, спа-, културен, селски.
Секторът е важен фактор при формирането на националния вътрешен продукт на България. Държавата обръща сериозно внимание върху развитието му като дял от националното стопанство с висока добавена стойност и с качество на услугите, отговарящо на международните стандарти.
Южнокорейските компании представиха дейността си и обърнаха внимание на нарастващия брой южнокорейски туристи, пътуващи в чужбина.
Двете страни обсъдиха мерките за активизиране на двустранния обмен на туристи и за приспособяване на българския туристически продукт към изискванията на Сеул. На срещата бяха набелязани конкретни бъдещи контакти между български и южнокорейски туроператори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *