Милен Керемедчиев: 1 млрд. лв. е месечният оборот на „Български пощи“

Един милиард лева е месечният оборот на «Български пощи“ и това го поставя може би на първите места в държавата. «Българки пощи“ вече не е една фирма, която разпределя пратки колети, пощенски, това е повече една финансова институция, която превърта огромни суми пари всеки месец и съответно от ръководенето на паричните потоци зависи бъдещето на дружеството. Това каза Милен Керемедчиев, изпълнителен директор на «Български пощи“ ЕАД, в интервю за предаването «Седмицата“ на Дарик.
По думите му не най-добрият пощальон трябва да стане ръководител. «Голямото превъртане на средствата в дружеството става срещу много ниска комисионна, т.е. «Български пощи“ получават понякога по 0,5 до 3% комисионна по извършени сделки“, обясни още Керемедчиев.
По думите му пощите стават един притегателен пункт за големите дистрибутори, като например мобилни оператори, електроразпределителни дружества, вода, електричество. Нормално е всички те да затворят касите си и да пренасочат плащанията си към пощите, поясни още Милен Керемедчиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *