Милиардерът Луис вече притежава над 50% от капитала на фонда BPD

Инвестиционната компания Windsorville Investments, управлявана от британския милиардер Джон Луис, вече притежава над 50% от капитала на листнатия на Лондонската борса инвестиционен фонд Bulgarian Property Developments (BPD).
Според изданието акционери с дял от 16,83% са приели офертата за придобиване на фонда, отправена от Windsorville, което заедно с вече придобитите 35,56% прави дела на Луис 52,4%. Вследствие на това офертата за придобиване на целия капитал на BPD е вече „безусловна“, пише PropertyWeek.
От Windsorville са призовали акционерите да приемат нейната оферта от 16 пенса на акция, която е в сила до 26 март и която, според BPD, е с 83% по-ниска от нетната стойност на активите на фонда от 50,6 пенса на акция.
Миналата седмица от BPD призоваха акционерите си да не приемат предложението, тъй като то представлява едва 17% от активите на фонда на обща стойност от 54,8 млн. паунда, според оценка на Colliers CRE от 27 февруари.
От фонда обещават значително по-голяма възвръщаемост „до края на годината или по-скоро“ чрез продажбата на активи, както и извънреден дивидент от 4 пенса на акция след изтичане на офертата.
От BPD определят офертата като очевидно неадекватна и „равносилна на придобиване на компанията за почти нищо“.
Съобщение на FTSE сочи, че след увеличаването на дела на Windsorville акциите на BPD ще бъдат премахнати от индекса FTSE AIM All-Share Index, считано от 11 март.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *