Милиардер показа нова играчка: самолет, който ще изнесе ракета с туристи в Космоса

Хиляди почитатели на авиацията наблюдаваха зрелищното шоу, организирано от собственика на авиокомпанията Virgin Ричард Брансън, който с гордост показа новата си играчка WhiteKnightTwo („Бял Рицар 2“) – самолет, способен да изведе ракета с туристи в Космоса, пише в днешния си брой британският Daily Mail.

Това бе първото публично показване на самолета, произведен от Virgin Galactic.Компанията се е прицелила в стартирането на космически пътувания за туристи.
Милиардерът Ричард Брансън и инженерът Бърт Рутан наблюдаваха с усмивка как машината, която прилича на два самолета, съединени в края на крилете, направи няколко обиколки над пистата в град Ошкош, Уискънсин.
Самолетът чудо по план трябва да вдигне ракета хибрид от авиобаза в Ню Мексико.
Когато стигнат височина от 15 240 метра, ракетата ще се разкачи и ще се отправи към Космоса със скорост, четири пъти по-голяма от тази на звука.
Шестимата пътници на борда (двама пилоти и четирима туристи) ще бъдат в състояние на безтегловност около 5 минути и ще имат невероятната възможност да гледат планетата отгоре.
Ракетата ще се завърне обратно на Земята по подобие на совалките. Около 2 часа и половина се очаква да минат между излитането и кацането.
Компанията Virgin Galactic все още не е обявила точна дата, на която ще извърши първия такъв полет, но вече има 300 резервации за пътешествието, всяко на цена от 200 000 долара.
Сред клиентите, които са декларирали, че ще летят, е физикът Стивън Хокинг, както и режисьорът на „Батман се завръща“ Браян Сингър.
До момента самолетът е извършил 16 тестови полета.Изпитанията ще продължат до есента, когато започват нови – с ракетата. Самият Брансън планира да извърши първото пътешествие, по време на което ще бъде придружен от 92-годишния си баща и 89-годишната си майка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *