Мило Борисов: Интернет-хазартът ще има бурно развитие

© Снимка:БГНЕС

„Онлайн залаганията са феномен от последните няколко години. Прогнозите са, че процентът имще се увеличи значително и интернет-хазартът ще има бурно развитие през следващите няколко години“. Това мнение изрази пред „Хоризонт“ Мило Борисов,основател и почетен член на търговската асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия в България.
Това е нелоялна конкуренция към традиционните форми на игри, затова настояваме да се регламентира с новия законопроект, каза още Борисов. Сред непълнотите в проекта според него е ограничаването на достъпа на непълнолетни участници в игрите.
България е сред страните с най-нисък процент нелегален хазарт в Европа – под 1%. Сивият сектор в игралния бизнес е много незначителен, последните години все по-малко могат да се видят нелегални игрални зали, а държавната комисия по хазарта осъществява много стриктен контрол, увери Мило Борисов. Условията за издаване на лицензии били много стриктни.
На въпрос как се отразявакризата на хазарта, Борисов отговори, чеза първото полугодие са били затворени няколко десетки игрални зали, имастагнация на пазара за производителите на хазартно оборудване и е намален обема на паричнатамаса.
Относно идеята България да заложи повече на т.нар. хазартен туризъм, Мило Борисов отбеляза, честраната ниима т.нар. граничен хазартен туризъм по границите и по Черноморието, насочен основно към чужденци. Борисов коментира, че хазартният туризъм едобра възможност, защото такаможел да се увеличи и относително краткият сезон по морето. По този начин дори непопулярни дестинации стават популярни, каза Борисов.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *