Министерството на туризма се връща в София

Министерството на туризма ще бъде в София, а в Пловдив ще остане само дирекция или отдел. Това стана ясно по време на посещението в града на ресорния министър Николина Ангелкова, предаде „Дарик“.

По думите й туристическото министерство ще разполага със 120 щатни бройки и ще се намира в сградата на Министерството на инвестиционното проектиране на ул. „Съборна“ в столицата.

Сектор „Туризъм“, който беше част от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, се премести в Пловдив през септември 2012-та година при управлението на първия кабинет с премиер Бойко Борисов.

Решението за това бе взето от Министерски съвет, след като бе приет доклад от Европейския съюз за предимствата и недостатъците от извеждането на административни структури извън столицата. Идеята за преместване на държавни структури извън столицата бе защитавана от тогавашния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков. Оттогава в Пловдив работят 17 човека в дирекциите „Туристическа политика“ и „Маркетинг, реклама и информация в туризма“.

Освен преместването на чиновниците, отговарящи за туризма, в Пловдив, той искаше централната администрация на Агенция „Митници“ да бъде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *