Министри на обиколка из страната, решават проблеми с европари

Министри ще пътуват в страната, за да решат проблемите с усвояването на европейски средства, съобщиха от пресцентъра на вицепремиера Меглена Плугчиева. Обиколката започва от Перник с посещение на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

В рамките на два дни те ще се срещнат с представители на бизнеса, местната власт и неправителствения сектор и ще обсъдят въпроси, свързани с възможностите по разплащане на проекти по програма САПАРД и възстановяване на ДДС за проекти по Програмата за развитие на селските райони, както и реализацията на проекти по Оперативна програма „Околна среда”.

При посещенията вицепремиерът по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева ще бъде придружавана от експерти, компетентни по отделните предприсъединителни и оперативни програми. При натрупване на множество неразрешени въпроси, Плугчиева ще изпраща ресорните министри на място.

От 20 март по инициатива на вицепремиера в Националното сдружение на общините в Република България ще бъде открита приемна, в която експерти от отделните министерства ще дават безплатни консултации на представители на местната власт по въпроси, свързани с усвояването на европейските фондове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *