Министър Петър Димитров ще връчи сертификати за безвъзмездна финансова помощ

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и зам.- министрите Анна Янева и Нина Радева, съвместно с г-н Хенри Джаклин – постоянен представител на Програмата на ООН за развитие в България, ще връчат сертификати на предприемачите, спечелили безвъзмездна финансова помощ по проектите „Техностарт” и „Проект 100” – І-ви кръг с финансиране от 2008 година.
Церемонията ще се проведе на 4 март от 11,00 ч. в Гранд хотел „София“, зала „Триадица 2″.
Проектът „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми“ (Проект 100) се осъществява по инициатива на Министерството на икономиката и енергетиката със съдействието на Програмата на ООН за развитие чрез бизнес центровете, създадени по Проект. Средствата се предоставят от държавния бюджет чрез Министерството на икономиката и енергетиката.
2008 година е петата година за изпълнение на проекта, с която общият му бюджет достига 6,4 млн. лева. Проектът осигурява безвъзмездна финансова помощ от 10 000 до 20 000 лв. за перспективни бизнес идеи на територията на областите Смолян, Плевен, Пазарджик и Ямбол.
Известни са и успелите кандидати по пилотния проект на МИЕ «Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България – Проект ТЕХНОСТАРТ». Той се изпълнява със съдействието и подкрепата на Програмата на ООН за развитие. Безвъзмездна финансова помощ от 20 000 лв. спечелиха петима младежи с бизнес планове в сферата на IT технологиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *