„Минстрой холдинг“ ще разработва рудници в Македония

„Минстрой холдинг“ на практика възстанови работата на двата рудника, вземайки концесия за добив и купувайки активите на мините, затворени от предишния им собственик – индийски предприемач.

 

Официалното откриване на двата обекта ще бъде на 28 август в област Пробщип, Македония, съобщи за „24 часа“ Николай Вълканов, председател на съвета на директорите на „Минстрой холдинг“ . Инвестицията е за над 20 млн. евро. Подготовката на обектите вървеше още от юни. Досега там работеха към 200 миньори и 5-има водещи български инженери. Македонският рударски институт пък направи проекта за модернизация, информира .

Сделката за „Злетово“ и „Тораница“ бе финализирана на 6 юли, а концесията бе спечелена на търг от българския холдинг през април. Става дума за оловно-цинкови руди с добри запаси и добри възможности за работа. „Имаме опит в изправяне на ликвидирани предприятия и мини, както беше в Мадан“, коментира преди месец пред „24 часа“ Вълканов, визирайки покупката на „Горубсо-Мадан“ в момент, в който предприятието бе затънало в дългове, предишният собственик не плащаше заплати, а миньорите протестираха.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *