Митничари се противопоставят на преместването на Агенцията в Русе

Шестима от членовете на инициативния комитет застават с имената си срещу Закона за допълнение на Закона за администрацията.
Според служителите в централното управление на митниците преместването на част от държавната администрация от столицата в други градове на страната би струвало на държавата десетки милиона лева. В писмото пише, че подготвяните законодателни промени нарушават основни демократични принципи, човешки и граждански права и напомнят тоталитарен подход на управление.
Инициативният комитет от митниците пише още, че ако администрацията се премести ще се затрудни общуването между звената, ще се нарушат функциите между централните управления и служителите ще бъдат изцяло подменени.
Според работещите в Агенция „Митници“ тази реформа е удар не само по администрацията, но и по управлението на държавата, което, по думите им, може да стане неконтролируемо. В писмото си служителите обясняват, че са нарочени да участват в експеримент и приканват за медийна подкрепа при евентуални протестни действия.
Това не е първото писмено противопоставяне на прибързаната и необмислена до куриози  административна  реформа. В средата на май повече от 80% от служителите на НАП и митниците в София внесоха в Министерски съвет подписка срещу преместването на администрацията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *