Млекопроизводители протестираха пред централата на ЕК

Фермери от Европейската конфедерация на млекопроизводителите изляха символично „млечно езеро“ пред сградата на Европейската комисия, за да привлекат вниманието на нейния председател Жозе Мануел Барозу към кризата, през която преминава секторът, предаде АФП.

Председателят на конфедерацията Ромуалд Шабер и председателят на белгийската организация Milk Producer Interest Group Ервин Шьопгес отвориха кранчетата на три цистерни с мляко. Така се образува малко езерце, обградено със снопи слама, отбелязва БГНЕС.
„Това действие е символично, но близо 40 милиона литра мляко ще бъдат разлети на други места в Европа днес от стачкуващи млекопроизводители“, заяви Шабер.
В писмо, което ще бъде връчено на Барозу, председателят на Европейската конфедерация на млекопроизводителите настоява за „създаването на ефективни механизми, за да се гарантират стабилно производство и доставки на мляко в Европа“. Шабер настоява още за среща с Барозу „в следващите дни“ от Барозу, за да му представи предложенията на млекопроизводителите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *