Мобилните разговори поевтиняват от април

Цените на телефонните разговори падат от началото на април. Това обяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков пред bTV. Намалението на разговорите идва от промяната на тарифирането.

Досега потребителите са плащали по система „60 секунди плюс една“. Това означава, че разговори от по 10 секунди са се отчитали за минута.

Сега влиза в сила новото тарифиране „30 плюс 1“. Задължително всеки разговор ще се отчита с продължителност за 30 секунди, а ако е по-дълъг, всяка следваща секунда ще се плаща реално

Сега влиза в сила новото тарифиране „30 плюс 1″. Задължително всеки разговор ще се отчита с продължителност за 30 секунди, а ако е по-дълъг, всяка следваща секунда ще се плаща реално.

„Никой не задължаваше операторите да тарифират 60 + 1, но имаха доминиращо положение на пазара. Изменихме общите условия, за да защитим правото на потребителите“, уточни Божков.

Председателят на КРС поясни, че операторите вече ще са задължени лимитът за мобилен интернет да е 50 лв. и после да изключват абоната. При достигане на 50% от кредитния ви лимит те ще са длъжни да ви информират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *