Моделът Кейт Мос ще се пробва и във висшия мениджмънт

Британският супермодел Кейт Мос ще участва в съвместния бизнес на собственика на магазините Topshop и Bhs милиардера Филип Грийн и видния британски медиен магнат, продуцента на телевизионното шоу “Britains Got Talent“ (Великобритания търси таланти ) Саймън Коуел, съобщи в. “Дейли мейл“.
В новата компания, чиято марка още не е разработена, но която ще е потенциален конкурент на “Дисни“, Мос ще отговаря за имиджа.
Тя ще се занимава с въпросите, свързани с продажбата на дрехи, с рекламирането на новите марки на пазара. Кейт Мос ще търси също музикални групи за компанията, тъй като има нужните връзки. Не е изключено Мос сама да се насочи към музиката и да открие собствен лейбъл.
Ако нещата с новата компания потръгнат добре, Кейт Мос може да удвои състоянието си, което сега възлиза на 50 милиона британски лири или 81,5 милиона долара. Бюджетът на новата компания се оценява на 1 милиард лири или 1,63 милиарда долара.
В. “Телеграф“ припомня, че Мос започва да си сътрудничи с Грийн още през 2007 г. Тогава тя пуска собствена линия дрехи за Topshop, която се радва на голяма популярност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *