Модерната тестова база на „Перси“ е с удвоен капацитет

Българската компания „Перси“ ООД инвестира близо 100 000 лв. в нова база за тестване на своите компютри и сървъри. Това заяви Александър Соломахин, CIO на компанията. „Не ни достигаше капацитет, защото задължително тестваме продуктите си 72 часа преди да ги предадем на клиентите си“, обясни той. С новата база се вдига капацитетът два пъти. Тя е с шумоизолиращо покритие, с увеличен капацитет на електроенергия и мощна климатична система за охлаждане. В нея се вкарват компютрите и сървърите и се тестват със специален софтуер, подчерта Соломахин.

Компанията „Перси“ ООД има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

„Перси“ ООД е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO – стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *