МО дава на Благоевград 50 декара за градски парк

Министерството на отбраната предоставя на община Благоевград 50 декара от терена на казармата в града за изграждане на градски парк, съобщи днес пред журналисти министърът на отбраната Николай Цонев, цитиран от БТА.
Министърът се е договорил за предоставянето на част от военните имоти за изграждането на парк на среща с кмета на общината Костадин Паскалев.
По думите на Цонев през следващите две седмици комисия от експерти ще работи за уточняване на техническите показатели, но е постигнато принципно съгласие, че от територията, която Министерството на отбраната управлява, ще бъде създаден парк от 50 декара.
Общината ще компенсира министерството с изработването на инфраструктурата и с проекти за жилища на военнослужещи. Параметрите ще бъдат уточнени допълнително, но се предполага, че ще бъдат построени жилища с обща площ от около 30-40 хил. кв. метра.
Паркът ще продължи да бъде държавна собственост и ще бъде изграден от общината. На общината ще бъде предоставена долната част от терена на казармите, която се „връзва“ с общия градоустройствен план, допълни министър Цонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *