Мургина: Политик не си е позволявал да иска нещо незаконно

Мария Мургина, бивша изпълнителна директорка на Националната агенция по приходите (НАП), не е търсена нито от прокуратурата, нито от Държавната агенция „Национална ситгурност“, след като бе принудена да напусне поста си.
Това заяви тя самата днес в първо интервю след отстраняването й. В предаването „На четири очи“ по Нова телевизия Мария Мургина каза, че не знае какъв е бил мотивът да не й бъде подновен достъпът до класифицирана информация.
Бившата директорка определи всичко, публикувано за нея в медиите, като „невероятни спекулации“.
„Никога никой политик не си е позволил да иска от мен нещо незаконно. Държала съм се еднакво добре и съм се държала на еднакво разстояние от всички политически сили“, заяви Мургина.
„Не мога да подозирам никого и да мисля, че това е персонална атака. Никой прокурор не ми се е обаждал. Постът, който заемах е на такова ниво, самият факт, че имах достъп до класифицирана информация, предполага секретност и няма нищо лошо в това ДАНС да ме проверява“, каза тя.
Бившата началничка на НАП подчерта, че не е оказвала натиск върху нито един свой служител.
„Зад всяко мое решение стоят документи, аргументи, които всеки може да види“, заяви Мургина.
Тя твърди, че проверка, извършена от Агенцията за държавна финансова инспекция в НАП е констатирала, че няма вреди, няма щети, няма превишени административни наказания.
На въпрос дали наистина е източен 1 млрд. лв. от ДДС, Мургина отговори, че би било несериозно да се каже, че няма измами по ДДС.
През последните години Националната агенция била предала на прокуратурата над 1700 случая със съмнения за източване на ДДС, при много от които имало недобросъвестно поведение на служители на НАП.
Но тя не можела да разбере „кой и откъде намери цифрата 1 млрд. източен ДДС“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *