Мусала Софт внедри робот в Банка ДСК

Хуманоидният модел Pepper посреща и консултира клиенти

Екип на Мусала Софт разработи софтуер за хуманоиден робот, който представя продуктите и услугите на Банка ДСК. Иновативното решение е първо по рода си в банкова институция не само у нас, но и на целия Балкански полуостров.

Роботът, носещ името Pepper (Пепър), направи своя дебют на 2-ри ноември във високотехнологичния офис на Банка ДСК в „Сердика център”, София. Произведеният в Япония робот говори, жестикулира и реагира на движенията на този, който стои срещу него. Взаимодействието на Pepper с човека е естествено и интуитивно, благодарение на изкуствения интелект на робота, който улавя и от своя страна изразява серия човешки емоции.

Pepper вече познава добре предложенията на Банка ДСК и като истински консултант, с помощта на интегрирания в предната му част таблет, предоставя при разговорите с клиентите полезна информация за условията за кредитиране, разплащания, банкови карти, парични преводи, интернет банкиране, мобилно банкиране и други услуги, информира technews.bg.

Наред с полезната информация за банковите продукти и услуги, Pepper е способен да забавлява с танц, да разказва приказки и да позира за селфи снимки, допълниха от софтуерния разработчик. Pepper се произвежда от японската компания Aldebaran Robotics и е достъпен на пазара от 2015 г. След успеха в родината си, дружелюбният робот навлиза и на пазарите по света.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *