„Мусала софт“ е работодател на годината на Европейските бизнес награди

Оглавяваната от Елена Маринова софтуерна компания „Мусала софт“ за втора поредна година получава признанието „Работодател на годината“ в първия етап от състезанието Европейски бизнес награди. Общо 15 български предприятия са избрани като шампиони на национално ниво в различни категории и продължават към втория етап – надпреварата за интернационалния приз.

Това е деветото издание на европейските награди, подкрепени от бизнес лидери, медии и политически представители от цяла Европа. Състезанието, което се провежда от 2007 г. насам, насърчава иновативни компании и целта му е да създаде силна европейска бизнес общност. В надпреварата тази година са се състезавали над 32 хил. компании от 33 европейски страни, като в първия етап журито е селектирало общо 687 бизнеса като „Национални шампиони“ и те продължават към следващия кръг.

Категорията, в която „Мусала софт“ е получила отличие, е „Работодател на годината 2015/2016“. Сега на софтуерната компания предстои да изготви видео за бизнеса и историята си, което ще бъде представено пред жури. Вторият етап от състезанието отсява компаниите, които ще премерят сили на финала през 2016 г. До полуфиналите миналата година са достигнаха две български фирми – „Виваком“ и IT компанията ScaleFocus. Досега България обаче още не е имала представител сред победителите.
Годишните Европейски награди за бизнес се раздават в десет категории: за предприемач, работодател, обслужване на клиенти, устойчивост, три категории за ръст в оборотите, иновации, внос/износ, както и за стратегия за растеж.

Признанието за „Мусала софт“, макар и на начален етап от състезанието, е предшествано от редица награди в същата област. От компанията се похвалиха, че вече имат три първи места в категория „Човешки ресурси“ на конкурса Forbes Business Awards от последните години, две награди за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии в четвъртото издание на „Наградите на БАИТ“ и едно първо място в категория „Инвеститор в знанието“ на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *