М. Велчев: Правителствената програма е слаба

Политическият съвет на „Национално движение за стабилност и възход“ подаде колективна оставка преди петия извънреден конгрес на партията. На форума трябва да бъде избран нов лидер. Иначе НДСВ обяснява изборния си неуспех с поляризацията на обществото в полза на ГЕРБ.
„НДСВ трябва да има свой кандидат на президентските избори. Още отсега е наложително да се мисли за такава кандидатура,“ посочи Милен Велчев.
Цел на партията ще е участието на местните избори през 2011 г. НДСВ трябва да си върне позициите в областните центрове, призова още Велчев. Друга цел е стратегия за участие на следващите парламентарни избори.
Като причина за неуспехите на парламентарните избори НДСВ отчете късното обявяване на водачите и състава на листите и не единната позиция за оставането в Тройната коалиция

От НДСВ отправиха критики срещу новото правителство.
„Ставаме свидетели на неевропейско и некомпетентно, популистко политическо говорене на поляризация на обществото, на тенденции на нетърпимост към политическата опозиция и недопускане на критики в медиите. В политиката на правителството има и положителни моменти свързани с намеренията за борба с корупцията, но като цяло приетата правителствена програма е слаба и като философия представлява повишаване на ролята на държавата, което е обезпокоително от либерална гледна точка,“ подчерта Велчев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *