М. Зайкова: Хората правят лотария, за да наградят хората, а ние пускаме лотария, за да има фискален ефект

След стартирането на лотарията с касовите бонове НАП очаква с 19 млн. лв. повече приходи.От началото на играта онлайн са регистрирани 2,5 млн. касови бележки от над 100 000 души, каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. Увеличиха се и сигналите за неиздаване на касови бележки, допълни той.

Не това обаче е основната цел за играта, а да поговорим по-задълбочено за касовите бележки и плащането на данъци, обясни Бъчваров.По думите му това не е насилствен акт, а израз на солидарност на всички българи.

Хората правят лотария, за да наградят хората, а ние пускаме лотария, за да има фискален ефект, коментира икономистът Мика Зайкова.

Ние живеем в страната на абсурдите.Дребните търговци крадат ДДС, защото държавата ги притиска с разрешителни, такси, корупция. Не може да има корупция без политически чадър. Държавата отгоре до долу и отдолу догоре е „Има нещо гнило в Дания“, каза тя.Зайкова бе категорична: Със или без лотария, ние трябва да си искаме касовите бележки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *