Надзорен съвет на Агенцията за приватизация избират депутатите

София /КРОСС/ Депутатите ще избират членове на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Припомняме, че съществуващите две агенции бяха обединени в една с решение на парламента. Управлението й се осъществява от изпълнителен съвет, който се избира от Министерския съвет, и от Надзорен съвет, чийто членове избира Народното събрание.
Надзорният съвет по закон се състои от 7 души. Кои да са те решават депутатите. Всяка парламентарна група може да предложи по три кандидатури. От това са се възползвали единствено от ГЕРБ, чиито предложения са заместник-кметът Юлия Ненкова, общинският съветник Орлин Иванов и бизнесменът Михаил Владов.
Всички останали са предложили по един кандидат, като Коалиция за България и ДПС номинират отново досегашните си представитили в агенцията за приватизация и в тази за следприватизационен контрол. Още един общински съветник от София- Димитър Бъчваров е предложението на Синята коалиция. От „Атака“ номинират адвоката Петър Петров за член на Надзорния съвет на мегаагенцията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *