Над 11 млн. евро решават проблема с водата в Стара Загора

Премахването на режима на водата в Стара Загора ще обсъдиминистърът на регионалното развитие Асен Гагаузов при посещението си в града. Общата стойност на проекта за рехабилитация на ВиК мрежата в Стара Загора е 11 млн. 176 хил.евро. От тях 9 млн. евро са кредит от европейската банка за възстановяване и развитие, каза пред Дарик заместник-министърът на регионалното развитие Димчо Михалевски.
Окончателното усвояване на средствата и завършването на строително-монтажните работи се очаква до края на годината, съобщи Михалевси. Той допълни, че в началото на 2009 година ще бъдат реализирани дейностите по оптимизация на енергийната ефективност на помпените групи, като крайното завършване на дейностите е една година напред.
Търсеният ефект е да се концентрира върху усилията за намаляване на загубите в тунела през Средна гора, обясни заместник-министърът. Ремонтите тук са приключили и загубите са сведени до минимум и практически така Стара Загора няма да страда от режима на вода, който през последните три десетилетия тормозеше жителите на града, допълни Димчо Михалевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *