Над 1300 стари коли в София

Над 1300са автомобилите със стари номера, които продължават да заемат места за паркиране по софийските улици, споредданните на общината, цитирани от Би Ти Ви.
От столичния инспекторат обясняват, че за 2007 година са сложили предупредителни стикери за отстраняване на 1327 излезли от употреба коли.
Все още има автомобили със стикери по улицата, които не са вдигнати, а това означава, че предстои тяхното вдигане, тъй като трябва да изтечетримесечният предупредителен срок.
Често обаче има проблем при установяване на собствеността на автомобилите, които гният по улиците. Това допълнително забавя извозването им.
Административният директор на една от трите фирми, които преработват старите коли на София заяви, че около 40 на сто от вдигнатите автомобили в последствие са върнати на собствениците им.
Собствениците предприемат мерки и колите минават прегледили минават в частни имоти или биват премествани на друго място, посочи Иван Карабоюков.
Припомняме, вчера в пловдивския район „Южен“ беше предприето разчистване от изоставени автомобилина тротоарите и междублоковите пространства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *