Над 80 са съставените актове за неугледни незаконни обекти по Черноморието

Над 80 са съставените актове за неугледни незаконни обекти по Черноморието.
Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в Бургас. Той пристигна в морския град днес, заедно със заместниците си, за да разясни приоритетите по оперативна програма „Регионално развитие“.
Повече информация относно състоянието на обектите по Черноморието Гагаузов обеща да даде в 14.00 ч. днес. Тогава ще бъде изнесен доклад в Поморие от проверката на Националната дирекция по строителен контрол.
Гагаузов обясни, че по оперативна програма „Регионално развитие“ стартира приоритетът „градско възстановяване“, както и „рехабилитация на образователна инфраструктура“.
Става въпрос за сгради със социално значение, културно, детски градини и училища. Предстои стартирането и на приоритет по заведенията от сферата на здравеопазването.
Гагаузов каза още, че се надява додва месеца всички приоритети по програма „Регионално развитие“ да бъдат стартирани.
От журналисти в Бургас той бе попитан какво мисли по въпроса с това, че името му се спряга за един от четирите министри, които ще бъдат уволнени.
Гагаузов потвърди, че знае за тази информация, излязла в сайт. Той добави, че носи оставката си в джоба от първия ден откакто е станал министър, но това дали ще остане или не на този пост ще го прецени министър-председателят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *