Най-богатите германци за 2015 г.

Немският икономически вестник Handelsblatt представи класация с 15 граждани на Германия, чийто активи са на стойност над милиарди щатски долари.
Сред милиардерите присъстват основатели на компании, хора занимаващи се с изкуство, както и инвеститори. Някои от тях се изявяват често в публичното пространство, а други седят зад светлината на прожекторите. Това, което ги обединява, разбира се, е тяхното богатство.

Следва и класацията:

15-ти в класирането е Райнхолд Вюрт. Дейността на компанията Вюрт е свързана предимно с продажбата на крепежни и монтажни материали, чиито клиенти са предимно строителни фирми. Когато през 1954 година Райнхолд Вюрт поема бизнеса от баща си, той е само на 19 години. Сега състоянието на германеца се оценява на 6,7 милиарда долара.

14-ти, 13-ти и 12-ти в класацията са Мария Елизабет Шаефлер, Диетмар Хоп и Аугуст фон Финк.Богатството им се оценява съответно на 6,7 млрд. долара, 7,2 млрд. долара и 7,7 млрд. долара.

11-ти в класирането е Клаус Чира. Той е сред основателите на SAP. Активите му се оценяват на 8,6 млрд. щатски долара.

10-та позиция е също за основател на ИТ-концерна SAP. Неговото име е Хасо Платнери неговото богатство се оценява на 9,1 млрд. щатски долара. Милиардерът има много хобита. Той е известен със страстта си към ветроходството и колекционирането на предмети на изкуството. Платнер притежава фонд за рисков капитал, който насърчава младите предприемачи.

На 9-то място е Клаус-Михаел Кюне, като неговото богатство се оценява на 11,9 млрд. долара. Кюне е предприемач в логистиката. Той наследява международна компания от дядо си, която е основана през далечната 1890 година и чиято дейност е пристанищната спедиция. В наши дни компанията реализира продажби за повече от 20 млрд. евро и отдавна се развива не само спедицията по морските пристанища.

8-мото място в класацията е за Йоанна Куанд- вдовицата на индустриалеца Херберт Куанд. Тя притежава множество от фирми и предприятия на съпруга си, както и „лъвски дял“ от обикновените акции на автомобилния производител BMW. Активите които притежава вдовицата се оценяват на 13,9 млрд. долара.

На7-мо място е синът на Йоанна Куанд – Щефан Куанд, като неговото състояние се оценява на 15,6 млрд. долара.

На 6-то, 5-то и 4-то място са Сузане Клатен, Михаел Ото и Тео Албрехт Джуниър.Те притежават съответно 16,8 млрд. долара, 18,1 млрд. долара и 19 млрд. долара.

Бронзовият медал в класирането е за основателят на групата Шварц – Дитер Шварц.Неговото състояние се оценява на 19,4 млрд. щатски долара.

2-рото място е за Карл Албрехт Джуниър и Беате Хейстер, които са брат и сестра. Техният уединен живот не показва с нищо, че активите им се оценява на 21,3 млрд. долара.

Най-богатият германец за 2015 година е Георг Шефлер, като състоянието му се оценява на 26,9 млрд. долара. Освен да работи в семейната компания Шефлер той е бил адвокат по търговско право.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *