Най-големите онлайн зали за покер с данъчни измами, българин замесен

Според MarketWatch.com основателите на PokerStars, Full Tilt Poker и Absolute Poker са обвинени в банкови измами, пране на пари и нелегални залагания. Издадени са и ограничителни заповеди за запориране на над 75 банкови сметки, използвани от онлайн покер компании и техните платежни оператори, както и за пет интернет адреса.
Това е леден душ за цялата онлайн покер индустрия и преди всичко сега е много важно да се събере обективна информация и да се внимава с излишното разпръскване на слухове. Обстановката и без това е достатъчно гореща.
Обвиненията: Министерството на правосъдието на САЩ пусна прессъобщение с 11 обвинения, в което фигурират Isai Scheinberg, Raymond Bitar, Scott Tom, Brent Beckley, Nelson Burtnick, Paul Tate, Ryan Lang, Bradley Franzen, Ira Rubin, Chad Elie, и John Campos. Scheinberg и Tate, които са идентифицирани като представители на PokerStars, Bitar и Burtnick на Full Tilt Poker, а Tom и Beckley на Absolute Poker. Lang, Rubin, Franzen и Elie са хората, „въртяли“ платежните инструменти.
Обвиненията са базирани на Illegal Gambling Business Act от 1955 и на Unlawful Internet Gambling Enforcement Act от 2006. Обвиненията са същите, както към платежни инструменти, използвани от сайтове, които бяха затворени.
Според австралийският в-к Courier-Mail българинът Даниел Цветков съдейства на федералните адвокати в Ню Йорк по случая. Цветков беше арестуван на 16 април миналата година в Лас Вегас и му бяха предявени същите обвинения, както в настоящия случай за превод на $523 милиона печалби от интернет залози през собствения му платежен инструмент Intabill. Макар че първоначално му беше отказана гаранция заради риск от укриване, според Courier-Mail той е бил освободен под гаранция през август след сделка с властите, след което Даниел е бил настанен в секретна квартира в Ню Йорк.
Днешните арести вероятно имат за цел да се събере повече информация за операциите на големите онлайн покер зали.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *