Най-голямата банка в Европа изненада пазарите със силен резултат

Британският банков гигант HSBC обяви, че резултатите за третото тримесечие показват „значително повишение на печалбата“ от основна дейност на годишна база. Това стана със съобщение до инвеститорите, в което обаче не се съдържат кой знае какви детайли за финансовото състояние на институцията.
Въпреки подобряването на оперативния резултат от банката обявяват, че тримесечната печалба ще бъде по-ниска в сравнение с третото тримесечие на 2008 година. Причината за това са разходи по обезценка на активи, предава Market Watch.
Положителен момент в отчета на банката е това, че разходите за неутрализиране на загуби от лоши кредити, както и разходите за провизиране на такива, са намалели през третото тримесечие на годишна база и са достигнали най-ниското си ниво от второто тримесечие на 2008 година досега.
Финансовата институция не обяви конкретните стойности на финансовите си показатели, тъй като британската регулаторна система позволява подобно поведение. Според изискванията в страната е задължително да се предават пълни отчети два пъти годишно.
Въпреки липсата на подробен отчет обаче, пазарите приеха съобщението на HSBC доста добре и днес акциите на банката поскъпват с 4,7 на сто.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *