Най-добрият застраховател в България за 2014 г. е ДЗИ

Застраховател на 2014 г. е „ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД. За четвърта поредна година ДЗИ получи най-високото отличие в застрахователния бранш.

Това е компанията, която е с най-високи технически резерви на застрахователния пазар у нас.

През миналата година ДЗИ реализира нетна печалба от 7.34 млн. лв. Границата на платежоспособност на застрахователното дружество е 26 млн. лв., което представлява покритие в размер на 246.5% от собствените средства, намалени с нематериалните активи. За 2013 г. ДЗИ е изплатило застрахователни претенции на обща стойност 79.99 млн. лв.

Призът „Застраховател на 2014 г.“ беше връчен на Коста Чолаков, Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

При получаването на наградата Чолаков подчерта факта, че наградата се дължи на усилията на всички служители и посредници на ДЗИ. Той посвети наградата на търговската мрежа и брокерите и допълни, че се надява с тяхна помощ и следващата година отново наградата да бъде присъдена на ДЗИ.

Критериите за избор на „Застраховател на годината” са: пазарен дял, брутни изплатени обезщетения, технически резултат, нетен премиен приход, коефициент на платежоспособност, дял на техническите резерви, нетен коефициент на разходите.

Номинации и решение на експертно жури определят победителите всяка година.

Вече шест години най-високите постижения в застраховането се отличават чрез събитието „Застраховател на годината”, организирано от: Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциация на българските застрахователи, Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“.

ДЗИ е дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. Благодарение на своята отлично развита дистрибуционна мрежа компанията покрива територията на цялата страна.

Компанията се е превърнала в символ на „застраховането” в България. Тя разработва и предлага пълна гама продукти в направления общо застраховане и животозастраховане, както и продукти, свързани с покриване на здравни рискове. За това допринася и активния международен обмен на ноу-хау като част от белгийската банково-застрахователна група КВС, благодарение на който ДЗИ предлага иновативни решения в продуктовото портфолио, както и в обслужването на клиенти и посредници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *