Най-малкият син на Ким Чен-ир получи висши държавни постове

 
 
 

 

 

Най-малкият син на севернокорейския лидер Ким Чен-ир беше избран за член на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия. Ким Чен-ун беше приет в Централния военен комитет в качеството на вицепредседател, а начело на комитета беше преизбран баща му. Ким Чен-ир беше преизбран и на поста генерален секретар на партията.
По-рано младият Ким беше повишен в генерал с указ на баща си по случай предстоящата 65-годишнина от основаването на Корейската трудова партия. Със същия указ бяха повишени още над 30 висши офицери.
За Ким Чен-ун, смятан от повечето анализатори за бъдещия наследник на Ким Чен-ир на държавното кормило, се знае малко – че е учил в Швейцария и се е обучавал във военната академия „Ким Ир-сен“ в Пхенян. Негови актуални снимки в публичното пространство не са се появявали. Предполага се, че той е роден през 1983 или 1984 г.
Държавният департамент на САЩ определи конференцията на Корейската трудова партия като „най-голямото риалити-шоу“. Говорителят Пи Джей Кроули заяви, че американски представители следят внимателно случващото се на политическия форум и добави, че то „ще има отражение върху настоящата и бъдещата политика“ на САЩ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *