Най-странните събития, покривани от застрахователите в САЩ

Голяма част от застрахователните полици в САЩ покриват рискове, които собствениците им дори не подозират.Разбира се, това трябва да е политика на застрахователя. В много случаи хората дори не подозират, че застраховката им покриват подобни събития. А ето и част от тях.

1. Адвокат в случай на нужда

Особено наболял проблем при американците. Близо 10% от тях има шанс да бъдат съдени всяка година, а при 33% съществува възможност да бъдат съдени в живата им, според данни на IFG Trust Services Inc.

Автомобилната и жилищната застраховка е възможно да покриват разходите за легална защита, в случай на нужда. Така например, вашата имуществена застраховка може да покрива разходите за адвокат, ако ви съдят за инцидент, настъпил на територията на вашия имот.В случай, че ви намерят за виновен, вашият застраховател може да покрие щетите в рамките на допустимото, определено от вашата застрахователна полица.

2. Ухапване от куче

Възможно е да сте собственик на куче, което пък да ухапе човек. Някои застрахователи покриват подобни рискове за някои породи кучета до определен размер. Много често до каква степен се покриват подобни събития зависи освен от породата, но и от това къде живеете и каква е политиката по този казус на съответния застраховател. И все пак, ако сте собственик на куче, добре е да се заинтересувате покрива ли се подобен риск.

3. Наранен домашен любимец

Автомобилните произшествия са опасни не само за вас, но и за вашите домашни любимци. И поради факта, че последните не разполагат с колан, те често биват наранявани при инциденти.Някои автомобилни застраховки включват този риск и покриват медицинските разходи за домашните ви любимци.

4. Тероризъм

Ако вашият имот стане жертва на терористични акции, най-вероятно имуществената застраховка може да покрива целите, или част от разходите причинени от това.

5. Откраднато оръжие

Повечето стандартни имуществени застраховки в САЩ покриват кражба на оръжие на стойност до 1 500 долара.

6. Пияни приятели

Поведението на пияни хора във вашия дом, причинило инциденти, би могло да падне върху собственика на имота. Много имуществени застраховки покриват разходите за правна защита и частично, или изцяло щетите нанесени от пияни приятели.

7. Автомобилни щети при заемане на автомобил

Ако сте заели автомобил на свой познат и той участва в автомобилна катастрофа, най-вероятно автомобилната застраховка ще покрие щетите частично, или изцяло, дори и участникът в инцидента да има собствена застраховка.

8. Откраднати подаръци

Много често американците, пазарувайки в търговските центрове, оставят своите продукти в автомобилите си. Автомобилните застраховки покриват до определен размер направените покупки, ако те бъдат откраднати от автомобила. Имуществената застраховка пък се притича на помощ, ако от автомобила бъдат откраднати лични вещи.

9. Изгубен багаж

Това се случва изключително често при редовни пътувания. Обикновено застраховките покриват до 500 долара при изгубен багаж, което може и да не покрива целия разход при скъпи покупки.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *