Най-фалшифицираният кмет да стане…

Което поставя много сериозно следния политически казус. Може ли най-фалшивицираният кмет да стане най-фалшифицираният премиер?
Всяко управление рано или късно стига предела си на некомпетентност, зад който отиване няма. И идва време за свалянето му. Знаете, че ГЕРБ първо щяха да управляват 40 години, според премиера, след това станаха 30, а после 20. Спомням си угоената с власт партийна върхушка на Иван Костов-ото СДС, чиито членове днес всичките са в други партии и които на времето спореха съвсем сериозно колко ще управляват – 2 или 3 мандата. Днес горе долу е същото…
Но да се върна на политическия казус, при който на власт идва ново правителство и започва да тормози сегашния, тоест в близкото бъдеще бивш премиер г-н Борисов за фалшивите му подписи. Като започва да разследва дали и колко са фалшиви въпросните подписи и изобщо да се възползва от вратичката в законодателството, която в момента дава възможност всеки неудобен за властта човек да бъде превърнат във “вечен обвиняем”. Още отсега, дори само на ниво хипотеза, такъв сценарий ми се струва отвратителен. Не заради любовта ми към сегашния премиер или към който и да е било, а по принцип.
Иначе преди време стана ясно, че с имитация на парафа на Борисов е била скрепена аферата “Златното пате”, заради която беше арестуван братът на бившия шеф на ДАНС Иван Драшков – Петър. Ако тук е имало фалшификация, то въпросът е дали сделката е законна? Според прокурор Кокинов има “стотици потърпевши и от други подобни сделки”. Той твърди пред в. “Труд”, че “в момента се извършват множество разпити на свидетели” и добавя, че досъдебното производство срещу Петър Драшков не може да приключи, докато не се финализира разследването за подправените подписи на г-н Борисов.
На мен обаче друго ми се струва странно. Преди г-н Борисов да стане кмет на София такива прецеденти не съществуваха. Никой за 16 години не се осмели да подписва нито един от предишните кметовете на столицата. При г-н Борисов от нула фалшивите подписи в кметството бързо нарастнаха на стотици.
Който не си спомня случаите на измами с подписа на настоящия премиер може да види един от случаите в материал публикуван в Дарик и озаглавен – „Мамят за банкова гаранция от 17,5 млн.евро с подпис на Борисов“.
Да поставя ясно проблемите. Първият е, че има възможност даден човек да бъде държан като обвиняем за удобство на властта без да има доказателства за това. Вторият е, че тази възможност бе създадена от настоящото управляващо мнозинство на ГЕРБ и Атака. Третият е, че в страната има очевидна деинстуционализация и май всеки е започнал да подписва когото си иска.
Тук, почти накрая задавам един сериозен въпрос. Кое гарантира, че утре няма да се пръкнат двайсетина фалшиви договора с подписа на г-н Борисов, но този път като премиер? Подчертавам дебело “фалшив”, за да помогна на оторизираните дежурни, натоварени да наблюдават враговете на народната власт и да им помогна в не лесното заключението “тоя не е срещу нас”. Какво правим тогава и кой ще е виновен?
Накрая пък да кажа нещо друго. Че то както е тръгнало, днес фалшифицират подписа на г-н Борисов, а утре могат да му сложат фалшиви мустаци и брада и да ни го подменят бе! Изобщо накъде е тръгнала тази страна, в която могат да ти “гепят” първо подписа, после тебе, а накрая, не дай си боже и премиера.
Уважаеми сънародници, дръжте си ръцете и пръстите, особено докато държат химикалки, плътно до вас и под непрестанен надзор. Всяка ръка или дори два пръста оставени без внимание могат да подпишат без ваше знание банкова гаранция за милиони и в крайна сметка да ви уредят среща с прокуратурата!
PS: Поради странното състояние на политическата ни система, поради очевидният факт, че не всички, които четат в Интернет имат памет и могат да правят логически заключения и накрая поради това, че от продължителното гледане на Биг Брадър ставаш много тъп (което за съжаление вече се е случило на стотици хиляди) са налага да кажа че: a) не съм от БСП; b) не съм от ДПС; c) не съм от НДСВ; d) не искам въпросните обратно на власт; e) имам десни убеждения.

Димитър Аврамов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *