НАПИ утвърди документите за откритите процедури по 2 оперативни програми

Надзорният съвет на НАПИ утвърди документите за откритите процедури по Оперативна програма „Транспорт” и Оперативна програма „Регионално развитие”, съобщиха от пресцентъра на институцията.
Документацията касае откритите процедури за възлагане на обществени поръчки за определяне на изпълнители на строителството и консултанстките услуги по строителния надзор, в това число и тези за определяне на изпълнител и консултант по надзор на строителството на АМ „Тракия”.
В изготвените и одобрени от Надзорния съвет на агенцията документи са отразени забележките на Управляващите органи на двете оперативни програми – съответно в Министерство на транспорта и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, и са съобразени с препоръките на Агенцията по обществени поръчки.
Тръжната документация изцяло е съобразена с директивите на Европейската комисия, уточняват от пътната агенция. В изискванията към участниците не съществуват дискриминационните условия, заради които през декември миналата година ЕК препоръча да се отменят търговете за АМ „Тракия”.
Всички открити процедури, касаещи двете оперативни програми „Транспорт” и „Регионално развитие”, ще се провеждат по утвърдената типова тръжна документация.
Предстои до края нa август документите за откритите процедури за строителството на АМ „Тракия” да бъдат прегледани и от ДЖАСПЪРС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *