Напрежение в голям интернет доставчик

Повече от 30 интернет доставчици от цяла България подкрепиха „Пауърнет“ и неговото ръководство, след като върху компанията бе извършен опит за саботаж, съобщиха от фирмата.
По оценка на „Пауърнет“ това е прецедент, в който и да е бранш като се има предвид, че тези компании са реални конкуренти или потенциални такива.
На 27 март тринадесет компании изпратиха екипи в техническа подкрепа на „Пауърнет“, други 17 изразиха готовност да го направят.
Петима ръководители на ЛАН техници на „Пауърнет“ са изпратили в централата на компанията ултимативно писмо, с което се поставя на собственика срок от 3 работни дни да отстрани сегашния изпълнителен директор и да върне предишния директор и бивш собственик, под заплахата на масови оставки на техните подчинени ЛАН техници. Това се казва в официално съобщение изпратено на 25 март до Дир.бг на един от най-големите интернет доставчици в София „Пауърнет“ по повод информацията за напрежение в компанията и намерението на 75 нейни служители да я напуснат. Като мотив за своето решение недоволните служители, които според източници от фирмата са 95% от персонала й, посочват постоянните слабости, допускани в управлението на фирмата през последните месеци от изпълнителния директор Димитър Хинков.
„В момента „Пауърнет“ е пред обединение с друг голям интернет доставчик в София, което ще бъде публично обявено след получаване на съответните регистрации и уведомления. Това се използва като удобен момент за извършване на опит за дестабилизиране на компанията, организиран от външни лица, чрез разпространяване на информация с невярно съдържание за състоянието на „Пауърнет“, за постигнатите резултати, както и за подбуждане на вътрешни конфликти. Водещите действащи лица са 4-ма от ръководителите на ЛАН техници, трима от които са освободени от длъжност“, се казва в изявлението на компанията.
През последните 9 месеца „Пауърнет“ премина през програма за преструктуриране, резултатът от която е, че компанията от губеща, с над 200 000 лв. месечна загуба, в момента е на печалба. Резултатите през август 2008 година бяха такива, че компанията нямаше да може да плаща заплатите на служителите си, освен ако не премине през сериозно прекрояване на организация, разходи, процеси, услуги, обединение, визия и др. Във връзка с това в компанията бяха стимулирани ключови служители, както и бяха привлечени водещи специалисти от бранша за осъществяване на промените, съобщава „Пауърнет“.
В този период „Пауърнет Телекомюникейшънс“ обедини два от най-големите интернет доставчика в София, както и над 30 средни и по-малки. Фирмата спечели търг за доставка на интернет услуги в 69 столични училища по програмата на МОН за „Училища Online“.
Представители на фонда собственик на „Пауърнет“ – P&S East Growth Luxembourg, напълно подкрепят извършващите се промени за последните девет месеца и изпълнителния директор на компанията Димитър Хинков, информират от компанията.
Част от служителите, които са отправили своите предизвестия са получили болнични листове и не се явяват за изпълнение на служебните си задължения, се казва още в съобщението.
От компанията увериха, че полагат всички усилия при разрешаването на проблемите, породени от извършения опит за дестабилизация на компанията, да не се стигне до влошаване на предоставяните услуги за клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *