НАП започва проверки на бензиностанциите

Данъчните служители започват проверки в обектите за търговия с течни горива. Целта е да се установи дали бензиностанциите са свързали касовите си апарати с информационната система на Националната агенция за приходите, което е задължително от тази година.
В последните дни на миналата година към НАП са се свързвали средно по 20-25, коментира директорът на приходната агенция Красимир Стефанов. Той предупреди, че бензиностанциите, които продължат да работят без връзка с данъчните, ще бъдат запечатани.
„Докато те не се вържат, просто няма да има как да работят. Имаме всички търговски обекти, които търгуват с горива и не виждаме те да са свързани с нас. Нашето посещение няма някаква обективна причина за това да не се случи. Ще ги контролираме физически. Ако примерно в някакъв разумен срок, те ни изпълнят изискванията, естествено ще бъдат отпечатани“, обясни Стефанов.
При свързването на касовите апарати на бензиностанциите със системата на данъчните ще може да се следи ясно какви количества се продават и какви данъци се плащат. Ще могат да се правят сравнения между обекти, които работят при еднакви условия, а отчитат драстични разлики в оборотите, за да не плащат данъци.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *