НАП проверява митничарите от „Темата на Нова“

София /КРОСС/ Тримата митничари, показани в репортаж на Нова телевизия, както и техните съпруги, ще бъдат проверени от Националната агенция за приходите. Данъчните инспектори ще ревизират и собствениците на автомобили и недвижими имоти, предоставили ги безвъзмездно за ползване на митничарите, съобщиха от НАП. От приходната агенция съобщават, че досега не е извършвана проверка на г-н Бранков, нито под каквато и да било форма от НАП е правено заключение, че имуществото му съответства на получените доходи. Именно във възложената днес проверка ще се изследва дали имотите, превозните средства и останалите вещи на Бранков и семейството му могат да бъдат придобити с официално декларираните доходи. Същата проверка е възложена и за Пламен Иванов и Бойко Чакъров и техните семейства.
 Ако бъдат установени укрити доходи или несъответствие на имущество и доходи за митничарите и техните семейства, ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии, които да установят точния размер на неплатените данъци. Всички резултати от проверките на НАП, както и евентуални данни за извършени данъчни или други престъпления ще бъдат незабавно предадени на ръководството на Агенция „Митници“ и прокуратурата, допълват още от НАП.
 Информационна агенция КРОСС припомня, че заради опит от страна на Лъчезар Иванов да спре репортажа по Нова телевизия за тримата митничари, се наложи той да подаде оставка като заместник-председател на Народното събрание, като председател на комисия по здравеопазване и като председател на градската организация на ГЕРБ. В репортажа са снимани 6 къщи палати на четирима митничари.
Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов  бил приятел на митничаря от Калотина Сергей Бранков, който пък е началник смяна на митница Калотина. Бранков  получавал 600 лв. заплата, живее във вилна зона „Кубратово“ в София, като имотът му е от 1,5 декара. Кара джип за 100 000 лв., даден му от приятел. Съпругата на митничаря е секретар в парламентарната комисия по здравеопазване, чийто председател е Лъчезар Иванов.
Двуетажната къща на Бойко Чакъров се водила на чуждо име, а той и съпругата му само я обитават. Чакъров и Пламен Иванов също работят на Калотина. Пламен Иванов има две къщи и живее в трета на улица „Секвоя“.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *