НАП продава над 200 имота на длъжници

От началото на годината досега публичните изпълнители в дирекцията са обявили 107 търга за продажба на имущество на длъжници.  На публична продан са изнесени движими и недвижими активи на лица със значителни по размер задължения, които не са предприели действия за погасяването им. Сред вещите, които се предлагат през март, има над 200 недвижими имота – апартаменти, гаражи, административни и производствени сгради, магазини, складове, земя. На търг се продават и леки и товарни автомобили, машини, дървен материал и др.
Най-много пари ще трябва да броят желаещите да участват в търга за 31 576 кв. м земя и построените в имота 7 сгради – производствен корпус, 2 административни сгради, заводски магазин, 2 навеса и компресорна станция. Те се намират в град Левски, а наддаването за тях започва от 1 464 000 лв.
В Благоевград се продават административна сграда и 5 склада. За всеки един от имотите може да се кандидатства поотделно. Началната тръжна цена на сградата е 11 855 лв. , а наддаването за складовите бази започва от 9 755 лв. за най- евтината и достига до 55 120 лв. – за най-скъпата. Предлаганите имоти могат да се огледат до 16 март, а постъпилите предложения ще се разглеждат на 21 март.
За 26 март е насрочен търгът за 3 гаража в Банско. Те са разположени в сутеренния етаж на сграда и са с площ от 15.41 кв. м. до 17.55 кв. м. Началната тръжна цена е от 2 700 лв. до 2 900 лв. Оборудвани са с ролетни врати с дистанционно управление и имат топла връзка с горните етажи на сградата.
На търг се предлагат 3 студиа и магазин на две нива в столичния квартал „Овча купел“. Наддаването за магазина с площ от 116 кв. м. започва от 93 300 лв., а най-скъпото студио е с начална тръжна цена от 57 000 лв. Имотите ще могат да се огледат от 19 до 22 март. В София се продават и 2 склада в новопостроена сграда в местността „Суха река – Ботевградско шосе“, район „Подуяне“.
От 9000 лв. започва наддаването за товарен автомобил „Форд“, модел „Транзит“. Автомобилът е в добро състояние, в движение. Два пъти по-висока е цената за товарен автомобил „Щаер“, който също е в много добро състояние. На търг, с начална цена 4 800 лв., се предлага и лек автомобил „Хонда Сивик“ с бензинов двигател, климатик, странични ербеци, централно заключване.  Подробна информация за обявените търгове може да се намери на страницата на приходната агенция в интернет – www.nap.bg, в раздел „Продажби“.  През миналата година от принудително събиране на вземания и от продажби на конфискувани активи в НАП София са събрани 41.6 млн. лв., като увеличението спрямо 2010 г. възлиза на 21.8 млн. лв.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *