НАП с първи по рода си търг на перли и смарагди в Пловдив

Първи по рода си търг на 5,2 килограма естествени перли, подготвя този месец НАП Пловдив, съобщиха от регионалната дирекция на приходната агенция.Бисерите са предоставени за продажба след осуетен опит за контрабанден внос в страната, като средствата от изкупуването им ще бъдат допълнителен приход за бюджета.

В търга кандидат-купувачите ще имат избор междуразлични по форма и цвят перли, някои от тях в насипно състояние, други нанизани.В момента те са дадени за експертна оценка на качеството и определяне на първоначална цена, от която впоследствие ще стартира търга.

Освен тях през следващия месец Териториалната дирекция (ТД) на НАП Пловдив ще предложи за продан половин килограм злато във вид на бижута, 2 килограма сребро и10 килограма смарагди.

От началото на годината досега ТД на НАП Пловдив e продала над 72 килограма изделия от благородни метали, 42 леки автомобила, 11 недвижими имота и идеални части от тях.

Осъществени са и две продажби нанетрайни стоки – свинско месо и риба,а немалко количество храни е предоставено безвъзмездно на Държавната агенция на бежанците и на социални домове в няколко общини, отчитат от НАП-Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *