НАП ще проучва защо българите не си плащат данъците

Националната агенция по приходите обяви обществена поръчка за фирма, която да проучи какви са причините да не се плащат данъци, дали хората познават те данъчно-осигурителната система и какви са тенденциите в поведението на българските данъкоплатци за последните три години.
Максималната стойност на поръчката е 30 хил. лева без ДДС.
Изпълнителят ще трябва да анкетира данъкоплатци, осигурители и самоосигуряващи се, които поне веднъж в последната година са имали контакти с агенцията – подавали са декларации или плащали задължения.
В условията на поръчката се казва, че трябва да бъдат изследвани физическите лица и едноличните търговци, юридическите лица, както и големите данъкоплатци на България.
Изпълнителят ще получи списък с имената на големите данъкоплатци и осигурители. За 2012 година те са около хиляда дружества, съобщават от НАП. Техните вноски в държавния бюджет и за осигурителните фондовете формират 35% от всички данъчни и осигурителни приходи в страната през миналата година. Сред тях са всички банки и пенсионно и здравно-осигурителните дружества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *